Vanaf

01-01-2019

een totaal

verfrisde website

 

EERSTE KERSTDAG

 

Kerstbuffet

 

€ 34,90 p/p.

Kinderen € 17,45 p/p.

 

Reserveren gewenst.

 

Klik hier voor meer info.

 

 

Contact:

Koffie en Eethuis

“De Gelderse Poort”

 Rijndijk 6

 6566 CG  Millingen a/d Rijn

 

 

 

 

 Email: info@de-gelderse-poort.com

Openingstijden

Binnen kijken   Webcam

 

 

 

Home.Over ons.Eten.All-in feesten.Actief.Fotoalbum.Bussen.Diversen.Fietsroutes.Links.

Aantal bezoekers sinds:

01-01-2010

Aantal huidige bezoekers:

Volg ons:

Tel.
Fax.
Mob. Willy
Mob. Erika
: 0481 - 434182
: 0481 - 431134
: 06 - 22223924
: 06 - 22223936

 

 

 

 

 

Het natuur- en recreatiegebied de Ooijpolder en de Duffelt (onderdeel van de Gelderse Poort, gelegen ten noordoosten van Nijmegen) heeft zijn uiteindelijke vorm mede gekregen door de voormalige, en deels nog actieve, steenindustrie. Deze industrie heeft zich in dit gebied gesitueerd vanwege de grote hoeveelheden door de Rijn en de waal afgezette kleipakketten. De wisselwerking tussen natuur, landbouw en steenindustrie heeft geresulteerd in een prachtig natuurgebied met een zeer unieke vegetatie. Koffie- en Eethuis “De Gelderse Poort” in samenwerking met de stichting “Van Steen en Natuur” biedt u de gelegenheid kennis te maken met (restanten van) de steenindustrie en met de natuurontwikkeling die daaruit voortgekomen is. Die kennismaking is mogelijk met een milieuvriendelijke trein op zonne-energie de Ooijpolder en de Duffelt in te trekken.
Zonnetrein-arrangement

Milieuvriendelijk vervoer

 

De stichting van Steen en natuur biedt de mogelijkheid om met een solar road train (SRT) (trein op zonne-energie) de Ooijpolder en de Duffelt te verkennen. De SRT is een milieuvriendelijke vorm van recreatief vervoer en draagt bij aan het verminderen van kilometers door touringcars in de polder. Nog nergens in Europa rijdt een goed werkende trein op zonne-energie.
Met opgeladen accu’s en volle zon kan deze trein 70 tot 140 km per dag rijden. De stichting Van Steen en Natuur heeft drie treinen aangekocht en elke trein biedt zitplaats aan 22, 22 of 25 personen.

 

 

De zonnetrein kost € 145,- p/uur als u deze voor groepen wilt boeken. Een arrangement met de zonnetrein is heel leuk uit te breiden met een pannenkoekenbuffet, koffietafel, barbecue, warm en/of koud buffet of brunch.

 

Genoemde prijzen zijn in Euro’s en gelden van 1 januari tot en met 31 december 2018.

 

Onderstaande video is bedoeld voor touroperators, maar komt ook een stukje

zonnetrein in voor om een indruk te krijgen van zo’n zonnetrein rit.

 

Ÿ
Ÿ

Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ooievaarsroute - Wintersafari
Ÿ

ACTIEVE VIDEO’S
Ÿ
Ÿ

Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ
Ÿ